+45 43 73 42 43 [email protected]
 

Tanderosion / syreskade

TANDEROSION VED SYRESKADE ELLER SKÆREN AF TÆNDER​

Tanderosion kaldes også for syreskade, da det er en form for kemisk opløsning af tandens overflade.

​Tanderosion kan opstå, hvis dine tænder udsættes for stadig påvirkning af syre fra særlige drikkevarer, mad eller maven via opkast eller sure opstød. Tanderosion betyder med andre ord, at tandens emalje opløses, men det kan også forekomme, hvis du skærer tænder.

DU KAN STOPPE TANDEROSION HVIS DET OPDAGES I TIDE

På vores klinik i Ishøj kan vi vejlede dig i, hvordan du kan stoppe en påbegyndt tanderosion, men det kræver, at du passer dine jævnlige tandeftersyn, eftersom du måske ikke selv kan opdage det i tide.​

​Der findes en række muligheder for forebyggende tiltag, herunder for eksempel at undgå at drikke cola fra flasker med skruelåg, hvis det medfører, at du dagligt drikker små slurke hen over hele dagen.

Visse former for frugt kan også skabe problemer, hvis du spiser mange stykker hen over lang tid.​​

​DET ER NØDVENDIGT MED KRONER VED EN ALVORLIG SYRESKADE

Hvis tanderosion ikke bliver opdaget i tide, så kan det blive nødvendigt at bygge de angrebne tænder op med nye kroner. Det er desværre et større indgreb, end mange forventer, men der er normalt ingen anden effektiv behandling ved et større angreb af tanderosion end at påsætte nye tandkroner på de beskadigede tænder.

Du kan ringe til os på telefon 4373 4243 for at bestille tid til behandling af tanderosion. Du kan også skrive til os på [email protected]

Vi har handicapvenlig adgang til tandklinikken.

Telefon

+45 43 73 42 43

Adresse

Ishøj Store Torv 21
2635 Ishøj

Åbningstider

Man + Tirs: 8:00 - 17:00
Ons + Tors: 8:00 - 15:00
Fredag: 8:00 - 14:00
Lørdag: 10:00 - 15:00 (konsultation efter aftalen)