+45 43 73 42 43 [email protected]
 

Tandlægeskræk

TANDLÆGESKRÆK – VI UDVISER STOR FORSTÅELSE

​Tandlægeskræk er ganske almindeligt i større eller mindre omfang. Graden af tandlægeskræk er ofte stigende hos ældre generationer, fordi forståelse og præventiv behandling tidligere var mindre eller ligefrem manglende hos skoletandplejerne. Dertil kommer, at tandbehandling startede på et senere tidspunkt end i dag, hvor de fleste børn under to år allerede har prøvet at være til tandlæge.

OPLEVELSER SOM BARN KAN FØRE TIL TANDLÆGESKRÆK

​Tandlægeskræk hænger ofte sammen med dårlige oplevelser med uhensigtsmæssig bedøvelse og manglende lattergas hos skoletandplejen. Disse oplevelser kan være vanskelige at komme til livs senere i livet.

Skrækken kan ligeledes have en ubevidst sammenhæng med frygten for at ende med en stor og uforudset tandlægeregning.

​I dag beskytter lovgivningen patienter mod en dyr behandling, som ikke er aftalt. Tandlægen må med andre ord ikke påbegynde en dyr behandling, uden patienten er grundigt informeret.​​

AL SKRÆK KRÆVER FORSTÅELSE

​Tandlægeskræk handler ligeledes om tillid til sin tandlæge, ligesom det kræver, at tandlægen udviser respekt og forståelse for patientens situation – herunder at tandlægen hverken direkte eller indirekte antyder, at skrækken og smerten er baseret på pjat.

​​Hvis du ønsker en tandlæge med speciale i tandlægeskræk, og som har forståelse og respekt for det, så er du velkommen til at bestille en indledende konsultation uden behandling første gang.

Du kan ringe på telefon 4373 4243 eller skrive til [email protected]. Vores tandklinik i Ishøj har i øvrigt handicapvenlig adgang.

Telefon

+45 43 73 42 43

Adresse

Ishøj Store Torv 21
2635 Ishøj

Åbningstider

Man + Tirs: 8:00 - 17:00
Ons + Tors: 8:00 - 15:00
Fredag: 8:00 - 14:00
Lørdag: 10:00 - 15:00 (konsultation efter aftalen)